Kidgineers

Despre Noi

Kid’gineers este un club de robotica si programare destinat copiilor intre 4-14 ani, creat din pasiune pentru tehnologie si dragoste pentru copii.

Kid’gineers s-a nascut din dorinta de a oferi copiilor nostri un spatiu experiential in care, prin joaca, sa isi dezvolte aptitudinile și abilitățile digitale care îi vor pregăti pentru școală, carieră si viata intr-un viitor creionat de tehnologie.

Experienta de lucru in domeniul IT cat si cea de parinti ne-au ajutat in a alege acele materiale educationale care sa fie atat atractive cat si adecvate si utile pentru predarea si învătarea unor subiecte importante ale celor 4 discipline STEM(Stiinte, Tehnologie, Inginerie si Matematica) printr-o abordare unitara, hands-on.

Momentele minunate de invatare si conectare oferite de LEGO in relatia cu propri copii, ne-au fost punct de plecare pentru descoperirea unor resurse foarte valoroase oferite de divizia educationala LEGO, rezultatul unor cercetări extinse pe durata mai multor ani, realizate in colaborare de oamenii de stiintă si cadrele didactice.

Astfel, primele noastre experiente sunt legate de Lego Education WeDo(6-9 ani), cu care am dus invatarea STEM in afterschool-uri, scoli renumite precum Liceul Teoretic Grigore Moisil,  Wendy School, Scoala Babel, British International School of Timisoara precum si in cadrul evenimentelor private sau corporate – ContiShowOff, Continental Automotive Romania, 1 Iunie Huf Romania, 1 Iunie Vitesco Technologies, Noaptea muzeelor – Nokia, Casuta Piticilor – Institutul Francez.

Pe masura ce kidginerii nostri au crescut, am crescut si noi adaugand noi ateliere pentru copii peste 9 ani:  robotica si programare cu LEGO Education Mindstorms, SPIKE si atelierele de programare cu KANO, Ozobot, Microbit, Wonderworkshop Dash& Dot.

Incet, incet s-au alaturat echipei noastre oameni minunati cu daruire si pasiune pentru educatie si tehnologie, educatori experimentati ce ne-au ajutat sa deschidem noi drumuri, pornind astfel atelierele miniKidgineers: miniBuilders si miniRobots destinate micutilor cu varste intre 4-6 ani.

 

Misiunea noastra este de a crea un spatiu experiential, in care cei mici să cunoasca noile tehnologii, folosindu-le în scop creativ, transformandu-se din consumatori in creatori ai lumii digitale

Echipa Kidgineers

Din pasiune pentru tehnologie, din dragoste pentru copii

DRE6157-e1622114515960
Ramona Bradu

Trainer

DRE6163-e1622114466309
Octavia Nicorescu

Inginer IT si trainer

"Joaca este cea mai înaltă formă de cercetare."

Albert Einstein

Scroll to Top