Kidgineers

miniCoders(5-7 ani)

Povesti si personaje prind viata cu ajutorul programelor realizate in Scratch Jr, un limbaj de programare introductiv ce permite copilasilor cu varste intre 5 si 7 ani sa creeze propriile animatii si jocuri.
Imbinand blocuri de programare grafica, copiii programeaza personajele sa se miste, sa sara, sa danseze si sa cante. Copiii pot modifica personaje in editorul intuitiv, pot adauga propriile voci si sunete, chiar pot insera fotografii cu ei insisi – apoi pot folosi blocurile de programare pentru ca personajele lor sa prinda viata.

ScratchJr a fost inspirat de popularul limbaj de programare Scratch (scratch.mit.edu), folosit de milioane de tineri (cu vârsta de peste 8 ani) din intreaga lume.

Pe masura ce copiii mici programeaza in ScratchJr, ei invata cum sa creeze si sa se exprime cu tehnologia, nu doar sa interactioneze cu aceasta. In acest proces, copiii invata sa rezolve probleme si sa creeze proiecte in timp ce dezvolta abilitati de secventiere, care sunt fundamentale pentru succesul academic ulterior. De asemenea, utilizeaza matematica si limbajul intr-un context semnificativ si motivant, sustinand dezvoltarea cunostintelor si a alfabetizarii timpurii. Cu ScratchJr, copiii nu invata doar sa codeze, ci codeaza pentru a invata!

Scroll to Top